A Coffee shop where a customer pays the next customer's bill
A Coffee shop where a customer pays the next customer's bill
Spanish version below.
It is a coffee shop in the US where it became a habit that people leave money so that the next customer can consume with peace of mind.
El Comercio, Lima, Monday January 23, 2012 - 06:20 pm
Imagine that you enter a coffee shop and the waiter tells you that the coffee and sandwiches that you ordered will not be charged. You ask: is it courtesy of the house? And he answers: "no, the customer that just left invited you". This story is customary in Corner Perk, a small coffee shop in Bluffto, South Carolina, where solidarity reigns among clients. It so happens that people that come to this shop uses to leave some more money than what they consumed. The surplus money has a purpose: to pay the bill of the next customer.
“It all began two years ago when a lady paid the bill of other guest and also left extra U$ 100 saying that she wanted to pay the orders of anybody ordering something until the money was finished", commented Planet Joy website. The shop managers complied with the lady's desire, and months later she came back and left a similar donation. The clients began talking around and little by litte the caritative spirit expanded to the rest of this small city.
“Today there are more and more customers that leave extra money to pay others' consumptions. Josh Cooke, the shop owner, declare that some customers pay nothing, they just get in the cafe, leave their donation and go away".
Nevertheless, it is not obligatory to leave a donation. "People come and say: 'I do not understand, are you inviting me with a coffee?', and I say 'No, it so happens that a customer came in thirty minutes ago and left money to pay for others' drinks until the money is finished'", tells Cooke. A medium size coffee cup costs 1,95 dollars in Perk coffee shop.
Tags: Estados Unidos, Restaurantes, Cafés,
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Un café donde el cliente que se
fue paga la cuenta del que viene
Se trata de un local estadounidense en el que se ha
hecho costumbre que la gente deje dinero para que el próximo cliente pueda
consumir tranquilo
El Comercio, lunes 23 de enero de 2012 - 06:20 pm
Imagina que entras a un local y el mesero te dice que
los cafés y los sánguches que pediste no te los van a cobrar. Tú le preguntas
¿es cortesía de la casa? Y él responde: “no, el cliente que acaba de irse se lo
invitó”. Esta historia es común en el Corner Perk, un pequeño café de Bluffton,
en Carolina del Sur, en donde reina la solidaridad entre sus clientes. Resulta
que algunas personas que llegan hasta este lugar se han acostumbrado a dejar
algo más que de lo que en verdad consumen. El dinero restante tiene una
finalidad: pagar la cuenta del siguiente cliente.
“Todo comenzó hace dos años cuando una mujer pagó la
cuenta a otro comensal para luego dejar 100 dólares extra diciendo que quería
costear las órdenes de todo aquel que pidiese algo hasta que se acabase el
dinero”, comenta la web Planeta Joy. Los encargados del café cumplieron el
deseo de la mujer y meses después esta volvió y dejó un donativo similar. Los
clientes empezaron correr la voz y poco a poco el espíritu caritativo se
expandió por los alrededores de esta pequeña ciudad.
“Hoy son cada vez más los clientes que dejan dinero
extra para pagar por los tragos de otros. Josh Cooke, el dueño del local,
afirma que algunos comensales no abonan nada, solo entran al café, dejan su
donación y siguen adelante”.
Sin embargo, no es obligatorio dejar algún donativo.
“La gente viene y dice ‘No entiendo. ¿Usted está tratando de invitarme un
café?’, y yo digo ‘No, es que alguien vino hace 30 minutos y dejó dinero para
pagar las bebidas hasta que se agote’”, cuenta Cooke. Una taza mediana de café
en Perk cuesta 1,95 dólares.
Tags : Estados Unidos, Restaurantes, Cafés,
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