EXPORTACIÓN DE UVAS CON "TRATAMIENTO FRÍO"
PORT EVERGLADES,
FLORIDA RECIBE PRIMERAS UVAS DE PERÚ CON “TRATAMIENTO FRÍO” (de un artículo en Global Produce News, FreshPlaza.com
[mail@freshplaza.com]; Dic 6, 2013)
ENGLISH VERSION BELOW
Llegó
un contenedor con uvas del Perú, pasó el protocolo necesario, y fue admitido en
Port Everglades (Florida, EEUU) en la tarde del 29 de Noviembre. Se convierte
así en el primer contenedor con “tratamiento frío” con producto fresco admitido
en ese puerto de la Florida del Sur, EEUU. El arribo hace que la firma Advance
Customs Brokers & Consulting sea la primera firma de procesadores aduaneros
que manejó la admisión en ese puerto de las uvas del productor Peruano
Camposol, el que es también es así el primer productor capaz de exportar producto
fresco a esta región de los EEUU.
La importación fue hecha posible a través del programa piloto que comenzó el 1º de Octubre; el producto fue embarcado de Perú por Hamburg Süd a través del canal de Panamá, completando en la travesía el necesario “tratamiento frío” (*), proceso que asegura la eliminación de pestes, requerido por el USDA para admisión en los EEUU.
Hay
pocos productos frescos admisibles en puertos del Sur de la Florida con “tratamiento
frío”: por ahora solo uvas y arándanos de Perú y de Uruguay.
Para
más información: Advance Customs Brokers & Consulting (ACBC)
Maria@advancecustomsbrokers.com
Maria@advancecustomsbrokers.com
Artículo
completo (en Inglés): http://www.freshplaza.com/article/115964/Port-Everglades,-Florida-receives-first-cold-treated-grapes-from-Peru
(*) “Tratamiento Frío”: la fruta es tratada a -0,55ºC
o menos por 24 días (USA Citrus Export Programme), previo período de
pre-enfriamiento de tres días para asegurar de que las mismas lleguen a la
temperatura debida antes del despacho y de que el “tratamiento frío” comience. Los
navíos y los contenedores deben ser aprobados por USDA-APHIS. Más información acerca del “tratamiento frío”
(en este caso, de limones): http://www.nda.agric.za/docs/npposa/Protocol_citrusfruit_USA.pdf
-----------------------------------------------------------------------------------------------
PORT EVERGLADES, FLORIDA RECEIVES FIRST COLD TREATED
GRAPES FROM PERU (from an article in Global
Produce News, FreshPlaza.com [mail@freshplaza.com] Dec 6, 2013)
A container of grapes from Peru arrived, passed protocol and was cleared for entry into Port Everglades on the evening of Friday November 29, becoming the first cold treated container of imported fresh produce to arrive into the South Florida port. The arrival also makes Advance Customs Brokers & Consulting the first customs brokerage firm to clear fresh cold treated grapes for admissibility into the port and Peruvian grape producer Camposol the first grower to successfully export product into this region of the US.
A container of grapes from Peru arrived, passed protocol and was cleared for entry into Port Everglades on the evening of Friday November 29, becoming the first cold treated container of imported fresh produce to arrive into the South Florida port. The arrival also makes Advance Customs Brokers & Consulting the first customs brokerage firm to clear fresh cold treated grapes for admissibility into the port and Peruvian grape producer Camposol the first grower to successfully export product into this region of the US.
Made possible through a pilot program which began Oct. 1, the product was shipped from Peru on Hamburg Süd through the waters of Panama where it completed “cold treatment,” (*) a process which ensures elimination of pests and is required by USDA for admissibility into the US. There are limited “cold treatment” products which are currently admissible into the South Florida ports, these being grapes & blueberries from Peru & Uruguay.
For more information: Advance Customs
Brokers & Consulting (ACBC)
Maria@advancecustomsbrokers.com
Maria@advancecustomsbrokers.com
Full article: http://www.freshplaza.com/article/115964/Port-Everglades,-Florida-receives-first-cold-treated-grapes-from-Peru
(*) “Cold Treatment”: fruits are cold treated at -
0.55 ºC or below for 24 days. (USA Citrus Export Programme). Fruits will be
subject to a three-day pre-cooling period to assure that they are chilled to
the proper temperature before the mandator y cold treatment is initiated. Vessels and containers to be used will be USDA-APHIS
approved. More information on “cold treatment” of fruits: http://www.nda.agric.za/docs/npposa/Protocol_citrusfruit_USA.pdf
Comentarios
Publicar un comentario