LANZAN NUEVO E-BOOK: “ROTÚLENLO AHORA”.

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EEUU: LANZAN NUEVO E-BOOK: “ROTÚLENLO AHORA”. (Organic-Market.Info Online Magazine [newsletter@organic-market.info]; Feb. 13, 2012)



El nuevo libro titulado  "Label It Now – What You Need to Know About Genetically Engineered Foods" (“Rotúlenlo ahora – qué hace falta saber sobre alimentos transgénicos”) está escrito por Gary Hirshberg (CEO, Stonyfield); Britt Lundgren (Director of Organic and Sustainable Agriculture, Stonyfield); y Charles Benbrook (Chief Scientist at the Organic Center). 
El e-book abarca el debate científico sobre alimentos transgénicos a fin de presentar una simple premisa: todos tenemos el derecho a saber qué hay en nuestros alimentos, dice Stonyfield Organic reports . Al precio de US$ 2,99, el libro puede adquirirse aquí: here. Todo lo que se recolecte de la venta del libro irá en apoyo de la campaña Just Label It (Rotúlenlo!).
La campaña Just Label apunta a que todos los alimentos trangénicos en los EEUU se encuentren rotulados como tales. Se estima que en este momento entre el 60 y el 70%  de todos los alimentos procesados en venta en los negocios en los EEUU verosímilmente contienen ingrediedntes transgénicos.
La mayoría de los ganados que los Norteamericanos consumen (a excepción de los certificados orgánicos según las normas del USDA o los verificados según el Programa no OGM)  han sido criados alimentados con granos OGM, según declara la Campaña Just Label it. La mayoría de los Norteaemricanos - un estimado 90% - quieren que sus alimentos sean rotulados cuando contengan material OGM. Para apoyar la campaña, el cineasta Robert Kenner de Food, Inc., preparó un nuevo video, el que también está disponible en la página web de Just Label it.
Artículo original (en Inglés): http://www.organic-market.info/web/News_in_brief/North_America/USA/176/328/0/11768.html
Fuente: Stonyfield Organic / Just label it; fecha de publicación: 10.02.2012

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USA: NEW E-BOOK RELEASED "LABEL IT NOW" (Organic-Market.Info Online Magazine [newsletter@organic-market.info]; Feb. 13, 2012)

 "Label It Now – What You Need to Know About Genetically Engineered Foods" is a new e-book written by Gary Hirshberg (CEO, Stonyfield); Britt Lundgren (Director of Organic and Sustainable Agriculture, Stonyfield); and Charles Benbrook (Chief Scientist at the Organic Center). The e-book cuts through the scientific debate about genetically modified food to put forth a simple premise: We all have a right to know what’s in our food, Stonyfield Organic reports . At US$ 2.99, "Label It Now" is available here. All proceeds from the book go to support of the Just Label It campaign.
The Just Label It campaign’s aim is to have genetically engineered food labelled in the USA. It is estimated that 60 %-70 % of processed foods available in grocery stores in the USA is likely contain some GE material at this point of time. The majority of the livestock (with the exception of USDA certified organic livestock or Non-GMO Project Verified) that Americans consume have been raised on genetically engineered grains, according to the Just Label it campaign. Most of North Americans - an estimated 90 % - want the products to be labelled when containing GM material. To support the campaign, Food, Inc. filmmaker Robert Kenner has made a new video, which is also available at the Just Label It website. 
Original article: http://www.organic-market.info/web/News_in_brief/North_America/USA/176/328/0/11768.html
Source: Stonyfield Organic / Just label it; Publication date: 10.02.2012

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