ALEMANIA TAMBIÉN SUPERA EL MILLÓN DE HECTÁREAS ORGÁNICAS


GERMANY: MORE THAN ONE MILLION ORGANIC Has. (Organic-Market.Info Online Magazine [newsletter@organic-market.info]; Jun.8, 2012)    VERSIÓN EN ESPAÑOL MÁS ABAJO)


Shield of Baden-Würtenberg province

In Germany, the organic agricultura surface overcame the million hectares landnark for the first time. 
The German Minister of Agriculture, Ilse Aigner, sees in this the confirmation of a long term tendency, pointing out that “ … the organic market always enjoy following wind”.   
In its May 29, 2012, press releas, the Ministry bases its information on the consolidated figures emitted by the different provinces dor the year 2011. That is, 22,506 farmus cultivating organically 1,022,718 has. SAU (Useful Agricultural Area), thus, an increase of 33,106 has. (+3.2%).
Presently, 7.5 % of the German agricultural units, and the 6.1 % of the SAU hectares are certified organic. Two thirds of these organic farms are located in Southern Germany (Baviera and Bad-Würtemberg). At the end of 2011, a total of 33,905 produc ers, processors and importers were organically certified. 
T know more (in German, with English option), click:  ici.
Source: BMELV ; Publ.date: 06.06.2012

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ALEMANIA: MÁS DE UN MILLÓN DE HAS. ORGÁNICAS (Organic-Market.Info Online Magazine [newsletter@organic-market.info]; Jun.8, 2012)

  Escudo provincia Baden-Würtenberg
En Alemania, la superficie agrícola orgánica pasó, por primera vez, el techo de un millón de hectáreas. 
La Ministro Alemana de Agricultura, Ilse Aigner, en ello ve una tendencia que se confirma en el largo plazo, subrayando que “…el mercado orgánico tiene siempre viento en popa”. En su comunicado de prensa del 29 de Mayo ppdo. el Ministerio se apoya sobre las cifras consolidadas informadas por las diferentes provincias para el año 2011. Ellas son de 22.506 granjas que cultivan 1.022.718 has. SAU (Superficie Agrícola Útil) en modo orgánico, es decir, un aumento de 33.016 has. (+3,2%)
Al presente, 7,5% de las explotaciones agrícolas Alemanas, y el 6,1% de las SAU son orgánicas certificadas. Los dos tercios de estas granjas orgánicas están situadas en el Sur de Alemania (Baviera y Baden-Würtenberg). A fines del 2011, había un total de 33.905 productores, elaboradores e importadores estaban certificados orgánicos.  
Para conocer más (en Alemám, con opción al Inglés), clickear:  ici.
Fuente: BMELV ; fecha de publicación: 06.06.2012

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