TRAINING OF ADVISORS ON ORGANIC WINE, MUST AND SPARKLING WINES. Information MINAGRI, Argentina  VERSIÓN EN ESPAÑOL, MÁS ABAJO.


Image: infocampo.com.ar; wikipedia.org
The Argentine Ministry of Agriculture, Livestock and Fisheries announce that on 6-26 July 2012,in the province of San Juan (Argentina), a course titled “TRAINING OF ADVISORS ON ORGANIC WINE, MUST AND SPARKLING WINES” will take place, oriented to the formation of university graduates specialized in food technology, chemistry, winemakers, and related careers, in order to specialize as advisors, and/or update their knowledge on standards and requirements of the organic wine industry.
The course will be developed in two stages: a virtual one, to occur between July 6 and 20, 2012, and another one that will take place in the province of San Juan on July 24-26, 2012. Avisit to several organic wineeries in the area will be included.
The course is jointly organized by the Quality Management and Diferenciation Program (PROCAL-II) with the Secretary of Agriculture, Livestock and Agroindustry of San Juan.
The course is free. Limited vacancies.
Registration date: 18/06/2012 - 02/07/2012

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FORMACIÓN DE ASESORES EN ELABORACIÓN DE VINO, MOSTO Y ESPUMANTES ORGÁNICOS. Información MINAGRI, Argentina
Image: infocampo.com.ar; wikipedia.org
El Ministerio de Agricultura, Ganadería y Pesca de la nación informa que entre el 6 y
el 26 de julio, se desarrollará en la provincia de San Juan (Argentina) el curso denominado “Formación de
Asesores en Producción Orgánica aplicado a la elaboración de Vino, Mosto y Espumantes”,
dirigido a profesionales universitarios graduados en ingeniería/licenciatura en alimentos,
química, enólogos y carreras afines, que deseen especializarse como asesores, y/o actualizar
sus conocimientos sobre la normativa y las exigencias de la producción orgánica.
La capacitación comprende dos etapas: una –virtual– que se desarrollará del 6 al 20 de
julio, y otra –presencial– que tendrá lugar en la ciudad de San Juan, del 24 al 26 de julio,
tramo en el que se prevé visitar bodegas orgánicas de la zona.
El curso es organizado por el Programa de Gestión de la Calidad y Diferenciación de
Alimentos (PROCAL II) en forma conjunta con la Secretaría de Agricultura, Ganadería y
Agroindustria de la provincia de San Juan.
El curso es gratuito. Cupos Limitados
Fecha Inscripción: 18/06/2012 al 02/07/2012

Comentarios