LARGEST ORGANIC GREENHOUSE OPENS!

GERMANY: LARGEST ORGANIC GLASSHOUSE OPENED IN PRETSCHEN (from an article in Global Produce News, FreshPlaza.com [mail@freshplaza.com]; June 5, 2012)   VERSIÓN EN ESPAÑOL, ABAJO





Image: FreshPlaza.com
At the 'Landgut Pretschen' (Pretschen Estate) in Brandenburg today the
largest organic glasshouse in Germany will be opened after a year and a half. The glasshouse is as big as two football fields. 
Bumblebees are buzzing around the 8,000 tomato plants. Four bumblebee swarms take care of pollinating the plants in the glasshouse of 2,250 m². The useful insects come from the firm 'Katz Biotech' in Baruth. The glasshouse has eight compartments. Organic tomatoes and cucumbers will be grown there.   
Grower Sascha Philipp has put this project together over the last few years. In the autumn of 2010 building started and cost about 4.5 million euro. The glasshouse was opened by secretary of state Rainer Bretschneider and Stephan Loge.
The vegetables will be sold from his own farm shop and on the market in Berlin. "Five years ago I asked the traders in Berlin to write down their wishes. Very often I heard the remark, that it was a pity that there were no regional organic tomatoes. Therefore I decided to start with this."
Source: Lausitzer Rundschau; Publication date: 6/5/2012
Full article: http://www.freshplaza.com/news_detail.asp?id=97071

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ALEMANIA: ABRIÓ EN PRETSCHEN EL MAYOR INVERNÁCULO ORGÁNICO (de un artículo en Global Produce News, FreshPlaza.com [mail@freshplaza.com]; June 5, 2012)
 Image: FreshPlaza.com
En la “Granja Pretschen” en Brandenburg, se abrirá hoy el mayor invernáculo orgánico de Alemania luego de un año y medio de construcción. 
Cuatro enjambres de abejas vuelan alrededor de 8.000 plantas de tomates para polinizarlos en este invernáculo de 2.250 m2. Los útiles insectos provienen de la firma 'Katz Biotech' en Baruth.
El invernáculo tiene ocho compnentes donde se cultivan tomates y pepinos.  
El cultivador Sascha Philipp planeó este proyecto durante los últimos años, y en el otoño (boreal) del 2010 comenzó la construcción a un costo de 4,5 millones de euros. Las instalaciones fueron inauguradas por el secretario de estado Rainer Bretschneider y Stephan Loge.
Las hortalizas serán vendidas en el negocio propio y en el mercado Berlinés. “Hace cinco años empecé a pedir a los comerciantes de Berlín que escribieran sus deseos. Muy a menudo oía la opinión de que era una lástima de que no hubieran tomates orgánicos en la región. Por lo cual decidí comenzar a levantar esto”.
Fuente: Lausitzer Rundschau; Publication date: 6/5/2012
Artículo completo (en Inglés): http://www.freshplaza.com/news_detail.asp?id=97071

Comentarios