LA FRANCE BIO S'AGRANDISSE

FRENCH ORGANIC AREA WILL EXCEED 1 MILLION IN 2012 (from an article in Global Produce News, FreshPlaza.com [mail@freshplaza.com]; June 5, 2012)  VERSIÓN EN ESPAÑOL, MÁS ABAJO




Image: turismoactivo.us; wikipedia.org
From the latest figures of l'Agence Bio it is clear that this year the total of one million ha of organic agricultural area will be exceeded. At the end of 2011 France had 23,135 organic companies, twelve percent more than in 2010. And 4.5 percent of the French companies grow organically on a total of 975,141 ha at the moment.
After the record year 2010 the organic area increased by another 130,000 ha in 2011. This means an increase of 15.3 percent. Due thanks to 811 new organic producers the limit of 1,000,000 HA will be exceeded.
"In reaching this symbolic boundary the double figure growth by the organic branch since 2010 is confirmed," Elizabeth Mercier of l'Agence Bio reacts.
The aim of an 8 percent share of the organic agriculture will not be reached, however. With a share of a little more than 3.5 percent the present share is still far short.
Some products are a lot further than others. The share of organic fruit for instance represents almost 12 percent of the area in this sector, legumes with 25 percent and vines more than 7 percent. This in contrast to the organic share of 1.61 percent of the grain area.
Source: Pleinchamp; Publication date: 6/5/2012

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EL ÁREA ORGÁNICA FRANCESA EXCEDERÁ EL MILLÓN EN EL 2012. (de un artículo en Global Produce News, FreshPlaza.com [mail@freshplaza.com]; Junio 5, 2012)
 Image: turismoactivo.us; wikipedia.org
De las últimas cifras de la Agence Bio surge claramente que este año se excederá el millón de hectáreas orgánicas. A fin del 20122 Francia tenía 23.135 empresas orgánicas, un doce por ciento más que en el 2010. Y un 4,5% de las compañías Francesas cultivan orgánico en un total de 975.141 ha en ese momento..
Luego del año record 2010 el área orgánica creció otras 130.000 has. en el 2011. Lo que significa un aumento del 15,3%. Gracias a 811 nuevos productores orgánicos, se superará el límite del millón de hectáreas.  
"Alcanzando este borde simbólico, el crecimiento de dos dígitos desde el 2010 quedará confirmado”, dijo Elizabeth Mercier de la Agence Bio.
El objetivo del 8 % de participación del área orgánica cultivada, sin embargo, no se alcanzará. Con una participación de un poco más del 3,5% la participación actual se quedó muy corta.  
Algunos productos participan más que otros. Por ejemplo, la participación de las frutas orgánicas representa casi el 12% del área, las legumbres el 25% y las viñas más del 7%. Esto contrasta con una participación de solo un 1,61% en el área granos.
Fuente: Pleinchamp; fecha de publicación: 6/5/2012
Artículo original (en Inglés): http://www.freshplaza.com/news_detail.asp?id=97080

Comentarios